Biografie

Anton van Ginneken zag het levenslicht op 16 september 1977 in het mooie Brabantse dorpje Hoeven. Al op jonge leeftijd kwam Anton in contact met muziek in het café van zijn ouders waar altijd muziek aan stond en ook een muziekvereniging huisde. Op jonge leeftijd zong Anton al met de liedjes mee.

Op een gegeven moment kocht Anton zijn eerste microfoontje en mengpaneel en begon daarmee wat te oefenen, toen nog niet voor publiek, dit kwam pas later. Wel groeide de interesse in muziek en was het reeds een droom voor Anton om eens op een podium voor publiek te staan zingen.

Deze droom werd werkelijkheid toen in 2001 Danscentrum Goetjaer in Etten-Leur een show opzette waar Anton ook aan meedeed. Als deel van een gelegenheidskoor wel te verstaan. Toen de dirigente Anton’s stem hoorde werd op de eerste oefenavond hem gelijk een solo toebedeeld. Ook in een extra act in de show, waarbij de drie tenoren werden uitgebeeld met live zang, mocht Anton acte de presence geven. Dit alles smaakte naar meer, zeker na alle positieve reacties van het publiek in theater ‘De Nobelaer’, waar de show werd gegeven.

Een jaar later gaf dezelfde dansschool nog een show, en ook hierin werd weer gezongen. En ook hier was Anton natuurlijk weer bij. En wederom, zeer positieve reacties.

Het echte besluit van Anton om van zingen meer te maken dan enkel tijdens shows kwam tijdens een show georganiseerd door een bevriende zanger in 2003. In deze show werden een aantal musicalnummers gezongen, afgewisseld met nummers van bijvoorbeeld Elvis Presley. Hierin zong Anton onder andere ‘Why God’, uit de musical Miss Saigon, en ‘Viva Las Vegas’, van Elvis Presley. Ook hier werd Anton met complimenten overladen en dit deed Anton besluiten om vaker op de bühne te willen staan. In december van dat jaar had Anton zijn eerste solo optreden.

Inmiddels zijn we weer heel wat jaren verder en deze ervarenheid is ook aan zijn stem te horen, die probeert hij steeds te verbeteren middels uitgebreid oefenen in zowel zang, als ademhaling, beweging, etc. Tevens heeft Anton al aardig wat diverse, grappige, en ontroerende optredens op zijn naam staan, variërend van optreden met een compleet orkest als begeleiding, tot een optreden onder water in als onderdeel van de wereldrecordpoging van de plaatselijke radio-omroep van Etten-Leur ‘Local FM’.

Aan de andere kant zijn er de optredens in de kerk tijdens huwelijken die Anton verzorgd, maar ook een knalavond voor de plaatselijke sportverenigingen mogen niet ontbreken! Zo bewijst Anton steeds keer op keer dat er niets te gek is en een optreden van Anton steeds aangepast wordt aan de situatie. Zelfs het speciaal instuderen van muzieknummers voor een avond, bruiloft of ander optreden behoort tot de mogelijkheden die Anton bied.

En deze 46-jarige zanger is nog lang niet op zijn hoogtepunt! In de toekomst zullen we nog veel van hem horen, blijf de website volgen voor meer nieuws!